La Primera Guerra Mundial (No llegir/read) School Work, Trabajo de clase

La Primera Guerra Mundial o Gran Guerra va ser un conflicte bèl·lic que va tenir lloc a Europa i Orient Proxin durant els anys 1914 i 1918.
 La política exterior cada vegada més agressiva d'Àustria-Hongria, Rússia i especialment Alemanya va originar el conflicte. El detonant de l'esclat de la guerra fou l'assassinat el 28 de juny de 1914 a Sarajevo, Bòsnia, de l'hereu al tron dels Habsburg, Francesc Ferran d'ÀustriaDesprés de la declaració de guerra d'Àustria a Sèrbia , la majoria d'estats europeus es van veure implicats en el conflicte. Alemanya va declarar la guerra a Rússia l'1 d'agost i a França el 3 d'agost. Van participar 32 països.

Tot i que el desencadenant de la guerra va ser l'assassinat de l'arxiduc Francesc Ferran,  les causes indirectes de la guerra van ser la competència econòmica, les rivalitats colonials entre els estats europeus, el rearmament constant i molt accelerat a Europa i els conflictes a la zona dels Balcans.

Després de l'esclat de la guerra, el Japó va enviar un ultimàtum a Alemanya, demanant l'evacuació del nord-est de la Xina. Alemanya es va negar a complir-lo, de manera que el Japó va entrar en la guerra . Les tropes japoneses van ocupar les possessions alemanyes a les Illes Carolines i a les Marianes.

L'any 1918 es torna a la guerra de moviment. Reforçats per les tropes provinents del front est, els alemanys posen totes les seves forces en l'última ofensiva de l'oest, a partir de març de 1918, sobre el riu Somme. L'operació gaudeix d'un èxit espectacular.A partir d'aquí els aliats contraatacaran fins al final de la guerra: mal alimentades, mal rellevades, cansades, les tropes alemanyes no van poder resistir els exèrcits aliats coordinats pel general Frndinand Foch i reforçats pel material i els soldats americans, els primers tancs  i la superioritat submarina i aèria: després d'una revolució obrera a Berlí, el govern de la nova república alemanya signà l'armistici de Compiègne l'11 de novembre de 1918.

La Primera Guerra mundial va tenir conseqüències molt importants en tots els àmbits:

Van haber-hi més de 9.000.000 de morts , més de 21.000.00 de ferits i més de 7.000.000 desapareguts.

Comentarios

Entradas populares